Wegańska owsianka bananowa.

18 listopada




WEGAŃSKA OWSIANKA BANANOWA Z CZEKOLADĄ
/przepis własny/
/1 porcja/

60 g płatków owsianych
gorące mleko sojowe (około 150 ml)
kubeczek jogurtu sojowego waniliowego
szczypta soli
2 łyżki syropu klonowego
łyżka mąki kokosowej
nektarynka
banan

Płatki zalać gorącym mlekiem do ich poziomu.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Następnie wymieszać z syropem, mąką kokosową i solą.
Połączyć z jogurtem i zmiksować na gładki krem,
Wymieszać z pokrojoną w kostkę nektarynką i rozgniecionym bananem.
Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować czekoladą, musem truskawkowym i płatkami kokosa.

Smacznego!



You Might Also Like

3 komentarze

  1. pyszna! i jeszcze ta biała czekolada... mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Co prawda nigdy nie przepadałam za owsianką ale w tej wersji coś czuję, że mogłaby mi posmakować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Same zdrowe składniki, warto przetestować!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj