Naleśniki serwatkowe.

05 listopada


NALEŚNIKI SERWATKOWE

/przepis własny/

Ciasto:

3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
1/4 szklanki mąki jaglanej
1 i 1/2 szklanki napoju roślinnego
3 pełne łyżki serwatki w proszku (Raab Vitalfood)
jajko
10 kropli stewii w płynie (Raab Vitalfood)
łyżeczka oleju kokosowego
szczypta soli

Nadzienie:

waniliowy serek sojowy + pół łyżeczki zarodków gryczanych (Raab Vitalfood)
waniliowy serek sojowy + szpinak w proszku (Raab Vitalfood)

+

pestki dyni
sos pistacjowy
maliny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksuję na jednolitą masę, a następnie pozostawiam
 na kwadrans, żeby ciasto trochę zgęstniało. 
Po tym czasie smażę naleśniki na rozgrzanej patelni,
na niewielkiej ilości oleju kokosowego.
Po usmażeniu kładę naleśniki jeden na drugim, aby zmiękły. 
Dzięki temu nie będą się rozrywać i łatwiej będzie je złożyć.
Po ostudzeniu nadziewam i podaję póki ciepłe.

Smacznego!




Do przygotowania ciasta użyłam produktów 
z internetowego sklepu ze zdrową żywnością





You Might Also Like

1 komentarze

  1. mmm pycha! ja zazwyczaj robię na płynnej serwatce po robieniu domowego twarogu, ale takie też muszą być fajne :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj