Proteinowy pudding z bułeczki czekoladowej.

17 września



PROTEINOWY PUDDING Z CZEKOLADOWEJ BUŁECZKI
/1 PORCJA/
[przepis autorski]

200 g twarogu sernikowego (u mnie 150 g + ok. 50 g mascarpone)
50 ml mleka sojowego czekoladowego
jajko klasy L
łyżka budyniu czekoladowego
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonej wanilii burbońskiej
łyżka glikozydów stewiolowych (lub erytrytolu)
łyżeczka proteinowego kremu czekoladowego Protochoc (CiaoCarb)
tłuszcz do wysmarowania naczynia

Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. 
Twaróg zmiksować z jajkiem, solą, mlekiem, wanilią i słodzidłem.
Na koniec dodać proszek budyniowy, krem czekoladowy i ponownie zmiksować.
W natłuszczonym naczyniu ułożyć kromki
 namoczonej uprzednio w masie serowej bułeczki.
Całość zalać przygotowaną masą sernikową. 
Piec około 15-20 minut. 
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!

***
Niektóre z obłędnie pysznych produktów CiaoCarb, których miałam okazję spróbować:





Całą gamę produktów znajdziecie na oficjalnej stronie producenta:

Zdjęcie użytkownika CiaoCarb.


You Might Also Like

4 komentarze

  1. Myślę, że moją wątrobę ilość białka by przytłoczyła, ale bez wątpienia danie wygląda przecudownie i na pewno tak smakuje :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda świetnie. To się nazywa pyszny początek dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z takim śniadanie naprawdę można zdziałać wiele! Nie ma to jak energia na cały poranek!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj