Truskawkowy pudding ryżowy z kiełkującym lnem (bezglutenowy i wegański).

11 lipca




WEGAŃSKI TRUSKAWKOWY RYŻ NA MLEKU
/przepis własny/

Składniki:

5 łyżek ryżu arborio (dobrze sprawdzi się też jaśminowy)
250 ml mleka sezamowego
100 ml mleka kokosowego bio
łyżka masła kokosowego
 kopiasta łyżeczka mąki kokosowej bio
szczypta soli
2 łyżki syropu klonowego
truskawki

Przygotowanie:

Mleko sezamowe zagotować w rondelku.
Wsypać ryż wraz z solą i dobrze rozprowadzić.
Gotować do czasu, aż wchłonie cały płyn.
Następnie dodać masło kokosowe i syrop.
Na koniec zagęścić mąką kokosową.
Truskawki rozgnieść i dodać do rondelka.
Całość przełożyć do słoiczka i odstawić do ostygnięcia.
Następnie włożyć do lodówki na całą noc.
Rano udekorować 
(u mnie masło kokosowo-laskowe, czereśnie i truskawki)
i podawać.

Smacznego!

***
Inne ciekawe produkty marki Pur Ya! :

- wegański drink proteinowy z czerwonym bananem i baobabem
- oczyszczająca mieszanka w proszku Detox Mix

Znajdziecie je w sklepach internetowych ze zdrową żywnością.



You Might Also Like

1 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj