Cukiniowe placuszki na drożdżach.

31 lipca




CUKINIOWE PLACUSZKI DROŻDŻOWE 
/1 PORCJA/
[przepis własny]

Składniki:

150 g cukinii
szczypta wanilii burbońskiej
łyżka syropu klonowego
pół szklanki mąki żytniej razowej (65 g)
65 g serka naturalnego 
1 jajko
1/2 łyżeczki drożdży instant

Uwaga: Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową.

Przygotowanie:

Cukinię starkować na tarce o średnich oczkach,
a następnie odcisnąć z nadmiaru wody.
Dodać wanilię, syrop, mąkę i drożdże.
Połączyć z serkiem i jajkiem i jeszcze raz
porządnie zmiksować, aby masa stała się jednolita.
Odstawić na około 20-30 minut do wyrośnięcia.
Patelnię natłuścić oliwą z oliwek i porządnie rozgrzać.
 Smażyć z obu stron na średnim ogniu około 5 minut.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

***
Wszystkie składniki wyróżnione kursywą znajdziecie
 w oficjalnym sklepie internetowym
w którym oprócz oliwy tej marki znajdziecie również różnego rodzaju
ekologiczne sosy, octy balsamiczne, oleje, a nawet przekąski i makarony.

Produkty Byodo (choć nie cała gama) są również dostępne
w polskich sklepach internetowych ze zdrową żywnością.

Poniżej kilka ciekawych produktów:






You Might Also Like

5 komentarze

  1. Pierwszy raz widzę produkty tej firmy. Placuszki wyglądają przepysznie. Osobiście nigdy nie powiedziałabym, że zostały zrobione z cukinii :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne te maliny, aż muszę iść kupić sobie je. Bardzo dajny przepis muszę spróbować. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne placuszki i te malinki ......na pewno smaczne danie.x

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj