Bananowa owsianka z tofu.

23 lipca



BANANOWA OWSIANKA Z TOFU
/przepis własny/
/1 porcja/

50 g płatków owsianych górskich
10 g nasion chia
około 150 ml mleka kokosowego
150 g tofu naturalnego
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonej wanilii
2 płaskie łyżki cukru z kwiatu kokosa


mus truskawkowy
truskawki ananasowe

Płatki i nasiona chia zalać gorącym mlekiem do ich poziomu.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Następnie wymieszać z cukrem, wanilią, białkową mieszanką i solą.
Tofu zmiksować na gładką masę i połączyć z owsianką.
Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować i podawać.

Smacznego!

ENGLISH VERSION

OVERNIGHT BANANA TOFU OATMEAL
/ 1 serving /

50 g oat flakes
10 g chia seeds
150 ml coconut milk
150 g natural tofu
pinch of salt
1/3 tsp ground vanilla
2 flat tbsp coconut blossom sugar

Flakes and chia seeds pour with coconut milk to their level.
Let stand for 10 minutes.
Mix with sugar, vanilla, shake mix and salt.
Mix tofu into a smooth paste and combine with oats.
Transfer to a jar and put in a refrigerator overnight.
In the morning decorate with fruit mousse and strawberries.

Enjoy!

***
Inne ciekawe smaki i akcesoria marki Natural Mojo:






You Might Also Like

0 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj