Wegańska proteinowa owsianka z cukinią.

04 czerwca



WEGAŃSKA CUKINIOWA OWSIANKA
/przepis własny/

70 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne)
cukinia (waga ok. 200 g ze skórką)
450 ml mleka migdałowego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie)
szczypta soli
łyżka wegańskiej odżywki białkowej waniliowej
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa

+

wiśnie
płatki kokosa
powidła śliwkowe

Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki.
Dodać szczyptę soli i syrop.
Cukinię obrać i starkować, dodać do owsianki.
Gdy zacznie się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 4 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.
Po tym czasie dodać odżywkę białkową i zamieszać.
Gotować jeszcze około minuty, po tym czasie
lekko ostudzić i przelać do miseczki.
Podawać z dodatkami.

Smacznego!

ENGLISH RECIPE 

PROTEIN ZOATS

70 g oat flakes
450 ml almond milk (less if you have rolled oats)
1 zucchini
pinch of salt
1 tablespoon vegan vanilla protein powder
2 tablespoons coconut blossom syrup

+

cherries
coconut flakes
plum jam
raw chocolate raisins 
(The Raw Chocolate Company)

Pour oat flakes into boiling milk.
Add a pinch of salt and syrup.
Stir from time to time.
Peel and grate the zucchini and add to the oatmeal.
Cook for about 4 minutes on lowest heat or until mixture is thickened.
After this time, add protein powder and stir.
Cook for about a minute and after this time
cool slightly and pour into a bowl.
Serve with toppings.

Enjoy!



You Might Also Like

8 komentarze

  1. jakich platkow uzywasz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Elovena - to najbardziej chłodnne płatki, jakie kiedykolwiek miałam okazję jeść. :)

      Usuń
  2. Owsianka wygląda przecudownie, a te rodzynki w czekoladzie na wierzchu dodają jej jeszcze więcej smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo apetyczna owsianka i do tego z białeczkiem! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda pysznie :) Taki posiłek musi dawać potężną dawkę energii :) To lubię! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wegańska dopiero na mnie czeka. :3 Już wiem do czego użyję resztę zamrożonej cukinii.

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda zdrowo i pysznie :) muszę zrobić to w moim domowym zaciszu :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj