Podwójnie czekoladowa owsianka z jabłkiem.

02 czerwca





PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA
/przepis własny/

Owsianka:

65 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne)
450 ml czekoladowego mleka owsianego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie)
szczypta soli
pasek gorzkiej czekolady
łyżeczka cukru z kwiatu kokosa
małe jabłko, obrane i pokrojone w kostkę

Dodatki:

jagody
płatki kokosa
syrop z yaconu

Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki.
Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 5 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.
Po tym czasie dodać pasek czekolady i cały czas mieszać.
Dodać pokrojone jabłko.
Gotować jeszcze około 2 minut, po tym czasie
lekko ostudzić i przelać do miseczki.

Smacznego!

***
Produkty marki Erdbär gościły już u mnie na blogu w tamtym roku. 
Recenzję znajdziecie TUTAJ,
a inne ciekawe produkty marki na poniższych zdjęciach:



You Might Also Like

3 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj