Makaron jaglany z twarogiem na słodko.

28 maja


MAKARON JAGLANY
ZAPIEKANY Z TWAROGIEM
/przepis własny/

Zapiekanka:

50 g makaronu jaglanego
szczypta soli
200 g twarogu mielonego
łyżeczka pasty waniliowej
pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego
jajko
łyżka masła z orzechów laskowych
20 g budyniu waniliowego (proszku)
10 g karobu
olej kokosowy do natłuszczenia naczynka
garstka borówek

Do podania:

czekoladki z linii Bloom Premiere od Chocolissimo
jogurt grecki
kruszone surowe pistacje
suszone płatki kwiatów

Makaron wraz ze szczyptą soli zalać wrzątkiem
i odstawić na 10 minut pod przykryciem.
 Jeżeli nie wchłonął całej wody - odsączyć.
Twaróg zmiksować z jajkiem, pastą waniliową, masłem, budyniem i karobem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni.
Masę twarogową wymieszać z makaronem, a następnie przelać
do natłuszczonego naczynia po uprzednim ułożeniu w nim borówek.
Zapiekać około 20 minut lub do zarumienienia.
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!


You Might Also Like

2 komentarze

  1. Z wyglądu w życiu byśmy nie powiedziały, że to makaron z serem :P
    Piękne są te czekoladki :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj