Pierogi na jogurcie kokosowym (bez laktozy).

18 kwietnia


PIEROGI NA JOGURCIE KOKOSOWYM 
(BEZ LAKTOZY)

/1 porcja/

80 g mąki z pszenicy kamut
szczypta soli
żółtko
70-80 g jogurtu kokosowego (Koko Dairy Free)
łyżeczka oleju kokosowego

garść borówek + 100 g serka sojowego
+ 2 łyżki konfitury figowej


Mąkę przesiać. Dodać sól, olej i żółtko, powoli dodawać jogurt, mieszając łyżką.
Następnie przełożyć na podsypany mąką blat i wyrabiać ciasto.
 Odłożyć na około 15 minut i  przygotować nadzienie.
Borówki rozmrozić, osuszyć, następnie zmiksować w blenderze
 na gładką masę wraz z serkiem sojowym i konfiturą.
Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka za pomocą szklanki.
Do środka wkładać porcje nadzienia i lepić.
Ostrożnie wrzucać do gotującej się i posolonej wody. 
Wyjmować po około 5 minutach od wypłynięcia na powierzchnię,
odcedzić i podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!




You Might Also Like

0 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj