Bezglutenowy pudding z kasztanowych bułeczek.

22 kwietnia




KASZTANOWY PUDDING Z BUŁECZEK
/1 PORCJA/
[przepis autorski]

2 bezglutenowe bułeczki kasztanowe (Hammermühle)
200 g twarogu sernikowego (u mnie 150 g + ok. 50 g mascarpone)
50 ml mleka migdałowego
jajko klasy L
łyżka bezglutenowego budyniu migdałowego
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonej wanilii burbońskiej
2 łyżki glikozydów stewiolowych (lub erytrytolu)
tłuszcz do wysmarowania naczynia

Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. 
Twaróg zmiksować z jajkiem, solą, mlekiem, wanilią i glikozydami.
Na koniec dodać proszek budyniowy i ponownie zmiksować.
W natłuszczonym naczyniu ułożyć kromki
 namoczonych uprzednio w masie serowej bułeczek. 
Całość zalać przygotowaną masą sernikową. 
Piec około 15-20 minut. 
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!

***

Inne ciekawe bio produkty marki Hammermühle:



You Might Also Like

4 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj