Sernikowy placek z bakaliami na powitanie wiosny!

20 marca


PLACEK NA SERKU HOMOGENIZOWANYM Z JABŁKIEM

/przepis autorski/
/1 porcja/

Ciasto:

60 g mąki jaglanej
łyżka zmielonego siemienia lnianego (Agnex)
10 g karobu (można zastąpić kakao)
10 g pokruszonych migdałów (Agnex)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
90 g gęstego serka homogenizowanego waniliowego
płaska łyżka cukru kokosowego
4 pokrojone drobno suszone morele (Agnex)
szczypta soli
łyżka otrąb
jabłko pokrojone w drobną kostkę
olej kokosowy do smażenia
duże jajko

Dodatki:

dżem kokosowy
pestki dyni (Agnex)
maliny
masło z nerkowców

Przygotowanie:

W jednej misce wymieszać mąkę, siemię lniane,
karob i proszek do pieczenia.
Następnie dodać otręby, cukier kokosowy i szczyptę soli.
W drugiej połączyć składniki mokre i zmiksować z suchymi.
Na koniec dodać pokrojone jabłko, migdały i morele. Odstawić na 15 minut.
Po tym czasie smażyć na natłuszczonej patelni ok. 5 minut z każdej strony.
Ostrożnie zsunąć na patelnię i podawać z dodatkami.

Smacznego!

***
Uwaga!

Do 30.04.2017 r. w sklepagnex.pl możecie zrobić zakupy ze zniżką:



Przepis bierze udział w konkursie:

Bakalie mają moc! Zdrowe desery z Agnex

You Might Also Like

3 komentarze

  1. Musiał smakować cudownie, ma świetny wierzch i wygląda na puchatego ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowne! Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda wprost malowniczo :) Przepieknie!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj