Sernik poczwórnie kokosowy!

24 marca



SERNICZEK KOKOSOWY
/1 porcja/

350 g twarogu sernikowego
25 g mąki kokosowej
duże jajko
szczypta soli
kilka kropli ekstraktu migdałowego
łyżka masła kokosowego
olej kokosowy do natłuszczenia naczynia
łyżka syropu z kwiatu kokosa

+

chipsy kokosowe
maliny
cukier puder trzcinowy
woda kokosowa

Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą.
Dodać mąkę kokosową, ekstrakt i syrop z kwiatu kokosa. Ponownie zmiksować.
Na koniec dodać masło kokosowe i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń  masę serową.
Piec około 20-25 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
Po wyjęciu udekorować chipsami, malinami i cukrem pudrem.
Jeść na ciepło lub zimno :)

Smacznego!


Do przygotowania sernika użyłam produktów marki Tropicai:


You Might Also Like

2 komentarze

  1. O matko! Kokosowe cudo! *.*
    Jak smakuje syrop z kwiatu kokosa?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak syrop z brązowego cukru, tyle że ma lekko kwaskowaty posmak :)

      Usuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj