Proteinowa zapiekanka makaronowa z masłem orzechowym. Na Dzień Kobiet :)

08 marca





PROTEINOWY MAKARON ZAPIEKANY Z TOFU

/przepis własny/

szczypta soli
200 g tofu
łyżeczka pasty waniliowej
jajko
łyżka masła z orzechów laskowych
20 g budyniu waniliowego (proszku)
olej kokosowy do natłuszczenia naczynka

+ orzeszki piniowe, pestki dyni
+ proteinowe ciasteczka z czekoladą i migdałami (Micronutris)
+ truskawka
+ sos czekoladowy
+ masło orzechowe piernikowe

Makaron wraz ze szczyptą soli zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut pod przykryciem.
 Jeżeli nie wchłonął całej wody - odsączyć.
Tofu zmiksować z jajkiem, pastą waniliową, masłem i budyniem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni.
Masę wymieszać z makaronem, a następnie przelać do natłuszczonego naczynia.
Zapiekać około 20 minut lub do zarumienienia.
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!


Produkty marki Micronutris bez wątpienia są produktem stosunkowo nowym na rynku europejskim, ale też kontrowersyjnym. Dodatek protein w postaci sproszkowanego... mącznika młynarka, który jest owadem jadalnym, wzbogaca produkty w wysokowartościowe białko i błonnik. Na wersję "solo" (i w całości) niestety nie dałabym rady się skusić, ale ciasteczka, makaron i batoniki z dodatkiem jego sproszkowanej wersji są naprawdę smaczne i dobrej jakości :) A Wy, jedliście lub zjedlibyście suszone owady? :)



You Might Also Like

1 komentarze

  1. Wygląda wspaniale! Istne arcydzieło :-) Muszę spróbować jak najszybciej. Pozdrawiam i dziękuję

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj