Pieczona owsianka z tofu i truskawkami.

28 marca


PIECZONA OWSIANKA Z TOFU
/przepis własny/

200 g tofu naturalnego bio (Joya)
łyżka syropu z kwiatu kokosa
szczypta soli
kilka truskawek pokrojonych w drobną kostkę
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
puree z banana
50 g płatków owsianych zalanych 
gorącym mlekiem ryżowym z nerkowcami od Joya
(do ich poziomu, odstawionych na 15 minut)
płaska łyżka mąki kokosowej

Tofu odsączyć, zmiksować z syropem, solą i bananem.
 Następnie dodać mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Masę połączyć z napęczniałymi płatkami.
Następnie dodać truskawki. wymieszać i przelać do natłuszczonego naczynia.
Piec około 15-20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator)
Po upływie tego czasu wyjąć, udekorować i zajadać. :)

Smacznego!


Jedne z ulubionych jogurtów sojowych :)

You Might Also Like

4 komentarze

  1. A czy jakimś innym produktem można zastąpić tofu w przepisie? Pytam, bo próbowałam i nie polubiłam go niestety.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście - jogurtem greckim, bałkańskim, twarogiem sernikowym, twarożkiem kanapkowym... musi być po prostu gęsty :)

      Usuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj