Gofry z kaszy orkiszowej.

07 marca


GOFRY Z KASZY MANNY ORKISZOWEJ

[przepis autorski]

65 g mąki graham
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody
łyżeczka karobu
szczypta imbiru
szczypta soli
łyżka syropu klonowego
łyżka stopionego masła
duże jajko
35 g kaszki manny orkiszowej

Kaszkę zalać wrzątkiem do jej poziomu i odstawić na 5 minut do napęcznienia.
Po ostudzeniu zmiksować z pozostałymi składnikami.
W razie potrzeby dodać mleka.
Piec w natłuszczonej i nagrzanej gofrownicy około 7-8 minut.
Podawać z dowolnymi dodatkami
(u mnie:
cukier puder trzcinowy
prażone pestki dyni)

Smacznego!


Inne warianty smakowe:


You Might Also Like

2 komentarze

  1. Gofrów z kaszą dotychczas robić nie próbowałam, ale Twoje wyglądają bardzo zachęcająco, a najbardziej podobają mi się dodatki wierzchnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Narobiłaś mi chęci na gofry. W sobotę będę mieć trochę wolnego czasu, więc wyciągam mojego starego Dezala. Ten przepis jest trochę bardziej skomplikowany niż ten mój, ale wypróbuje. Ciekawe czy będzie smakować moim dzieciom.

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj