Proteinowa zapiekanka makaronowa z pistacjami.

01 lutego


PROTEINOWY MAKARON ZAPIEKANY Z TWAROGIEM/przepis własny/

50 g wysokobiałkowego makaronu pełnoziarnistego
szczypta soli
200 g twarogu sernikowego
łyżeczka pasty waniliowej
jajko
20 g budyniu waniliowego (proszku)
olej kokosowy do natłuszczenia naczynka


Makaron wraz ze szczyptą soli zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut pod przykryciem.
 Jeżeli nie wchłonął całej wody - odsączyć.
Twaróg zmiksować z jajkiem, pastą waniliową, masłem i budyniem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni.
Masę twarogową wymieszać z makaronem, a następnie przelać do natłuszczonego naczynia.
Zapiekać około 20 minut lub do zarumienienia.
Po tym czasie wyjąć, posypać pistacjami i podawać.

Smacznego!


You Might Also Like

5 komentarze

  1. pasta waniliowa? gdzie to kupić?

    OdpowiedzUsuń
  2. Link do tego masła kokosowo-laskowego niestety nie działa. Swoją drogą bardzo mnie zaciekawiło to masło, bo nie mogę sobie wyobrazić tego smaku w maśle :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie działa prawidłowo 😃

      Usuń
    2. Tak, teraz już działa :) Nie wiem czemu poprzednio nie działał, może coś było nie tak z moim połączeniem internetowym.

      Usuń
  3. Wieki nie jadłam już słodkich zapiekanek :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj