Pieczona owsianko-jaglanka z tofu.

20 lutego


PIECZONA OWSIANKA Z TOFU
/przepis własny/

200 g tofu silken
szczypta soli
średnie jabłko, pokrojone w drobną kostkę
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
25 g płatków owsianych zalanych wrzątkiem do ich poziomu
25 g płatków jaglanych przygotowanych j.w.
płaska łyżka mąki kokosowej

+ cukier z płatkami kwiatów "Flower Power" od Sonnentor
+ prażone pestki dyni

Tofu zmiksować z syropem, solą i jajkiem.
 Następnie dodać mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Masę połączyć z napęczniałymi płatkami.
Następnie dodać jabłko, wymieszać i przelać do natłuszczonego naczynia.
Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator)
Po upływie tego czasu wyjąć, udekorować i zajadać. :)

Smacznego!



Inne ciekawe bio produkty marki Sonnentor:


- ostra przyprawa ziołowa zastępująca sól;
- przyprawa do kawy
- przyprawa "na koncentrację"
- mielona wanilia
(obecnie mój ulubiony :))
- kawa ziarnista espresso
- sól wędzona
- herbatka owocowa

You Might Also Like

1 komentarze

  1. połączenie owsianki z tofu trochę mnie zaskoczyło, ale na pewno spróbuję.

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj