Owsiane ciasto z bakaliami

07 lutego


OWSIANE CIASTO Z BAKALIAMI

/przepis własny/

50 g musli owsianego bio
20 g mąki migdałowej (może być dowolna)
łyżeczka złotego siemienia lnianego bio
jajko
4 łyżki jogurtu naturalnego
łyżka syropu daktylowego
3 daktyle suszone bez pestek bio
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
płaska łyżka masła klarowanego (u mnie ghee)
ciemnozielone pestki dyni bio

Musli wymieszać z mąką, siemieniem, solą i proszkiem do pieczenia. 
Jajko zmiksować z jogurtem, syropem i rozpuszczonym masłem. 
Połączyć składniki mokre z suchymi.
Do masy dodać pokrojone daktyle.
Przelać masę do natłuszczonego naczynia, a wierzch posypać pestkami dyni.
Piec około 20 minut w 200 stopniach (u mnie "tryb ciasto")
Po tym czasie wyjąć, polać sosem czekoladowym i podawać.

Smacznego!


***
Do przygotowania ciasta użyłam produktów marki Bio Raj, 
której produkty można spotkać zarówno
 w supermarketach jak i sklepach z żywnością ekologiczną.
Trzeba przyznać, że produkty są naprawdę wysokiej jakości. 
Daktyle miękkie, a orzechy świeże i chrupiące.
Próbowaliście już produktów tej firmy?
Jeśli jesteście ciekawi całej oferty, 
znajdziecie ją w oficjalnym sklepie internetowym

Znalezione obrazy dla zapytania bio raj logo
w którym dostępne są również produkty zagranicznych marek.
Ja z czystym sumieniem polecam :)




You Might Also Like

2 komentarze

  1. Cudo, chyba się skuszę i upiekę tę ciasto.

    OdpowiedzUsuń
  2. Moje smaki :) Upieke podobne w niedzielę na śniadanie na kolejny dzień ;))

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj