Omlet z serkiem wiejskim, quinoą i kurkumą

22 lutego



OMLET SERNIKOWY Z QUINOA I KURKUMĄ/1 porcja/

opakowanie (150 g) serka wiejskiego
30 g mąki gryczanej
20 g płatków quinoa
20 g prażonego sezamu
2 jajka
kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego) 
3 łyżeczki syropu daktylowego
1/2 łyżeczki kurkumy

Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego zmiksować na gładką masę. 
Odstawić na 15 minut.
Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę
 i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.

Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej.
Podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!

***
Wszystkie składniki wyróżnione kursywą znajdziecie w sklepie internetowymnaturacereal.de

Zaciekawiły Was te produkty?
Nie zwlekajcie i zerknijcie na pełną ofertę.
Jest jeszcze więcej tego typu perełek i to w bardzo dobrych cenach:)






You Might Also Like

0 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj