Gofry na musie z mango + zakupowy haul :)

03 lutego



GOFRY ŻYTNIO-OWSIANE Z MANGO
/przepis własny/

Składniki:

Ciasto:

45g mąki żytniej razowej
25 g mąki owsianej
1 jajko
łyżka dowolnego słodzidła - u mnie Goviosid
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki rozpuszczonego oleju kokosowego
ekstrakt z migdałów
szczypta soli
80 g przecieru z mango
ewentualnie łyżka ugotowanych ziaren canihuy

Do podania:

krem z mleka kokosowego "Cocotella"
maliny
wiórki kokosowe
praliny z ciecierzycy "Laddu"

Przygotowanie:

Żółtko utrzeć ze stewią, w drugim naczyniu białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. 
Resztę składników połączyć, następnie dodać utarte żółtko, a na końcu ubitą pianę. 
Powstałą masę przelać do natłuszczonej gofrownicy i piec około 6 minut
lub do czasu gdy z urządzenia przestanie wydobywać się para wodna.
Następnie wyjąć, udekorować i podawać póki ciepłe,

Smacznego!

Wszystkie produkty wyróżnione pochyloną czcionką 
dostaniecie w oficjalnym sklepie internetowym
Znalezione obrazy dla zapytania govinda natur
Pojawiło się w nim teraz sporo ciekawych nowości,
w tym użyty przeze mnie jako dodatek krem z mleka kokosowego "Cocotella".
Cóż mogę powiedzieć... Nutella może się schować! :)


Moje najnowsze nabytki :) 


praliny "Laddu" z ciecierzycy
glikozydy stewiolowe "Goviosid"
olej kokosowy bio


- kiełkujące brązowe proso (!)
- ziarna canihua (baby quinoa)
- makaron z fasoli mung

You Might Also Like

7 komentarze

  1. jak one apetycznie wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda fantastycznie - od razu bym zjadła dużą porcję ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam! Już wiem, co będzie dzisiaj u mnie na deser :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mango, Awokado i zielony Melon to moje fenomeny :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Twoje gofry prezentują się smakowicie. Gdyby nie późna godzina to pobiegłabym teraz do kuchni, wyciągnęła bym swojego dezala i piekłabym gofry. Ale na noc nie można jeść słodyczy, poza tym nie mam mango na stanie, ale jutro jak wrócę do domu z pracy to zabieram się za przygotowanie tych gofrów. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W składzie tych gofrów jedynym "słodyczem" jest mus z mango, które jest bardzo zdrowe.

      Osobiście jadam tego typu dania średnio godzinę przed snem i nie zauważyłam żadnych negatywnych skutków... to chyba zależy od osoby :)

      PS Daj znać, czy smakowały :)

      Pozdrawiam

      Usuń
  6. Były przepyszne, podzieliłam się już twoim przepisem z koleżankami z pracy. Wielkie dzięki raz jeszcze :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj