Bananowe knedle na mleku kokosowym.

18 lutego



BANANOWO-KOKOSOWE KNEDLE NA MLEKU
/1 porcja/

mały dojrzały banan (ok. 80 g)
25 g mąki kokosowej
35 g mąki pszennej graham
szczypta soli
małe jajko

Banana rozgnieść widelcem. Dodać jajko, sól oraz obie mąki. 
Wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się składników. 
Mleko zagotować.
Porcje ciasta formować w kulki i wrzucać do gotującego się mleka 
(ciasto powinno być gęste i dość suche).
Po uformowaniu gotować ok. 4 minut na małym ogniu. 
Przelać do miseczki i podawać z ulubionymi dodatkami

Smacznego!

*knedle można ugotować oczywiście w dowolnym mleku



You Might Also Like

5 komentarze

  1. Ciekawe jak to smakuje? Może poproszę żonę i zrobi coś takiego nasnadanko dla całej rodziny? wygląda fajnie i brzmi zdrowo :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne są i naturalnie słodkie :) Smakują jak kluski lane na mleku, tyle że intensywnie kokosowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. knedle? chyba raczej jakieś kluski do mleka ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A od kiedy "kluski do mleka" mają kształt kulek? ;)

      Usuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj