Wegańskie naleśniki proteinowe w świątecznym klimacie.

10 grudnia


WEGAŃSKIE NALEŚNIKI PROTEINOWE
/PRZEPIS WŁASNY/

Ciasto:

45 g mąki pszennej (u mnie ekologiczna z płaskurki)
20 g protein z migdałów
10 g kokosowego proszku budyniowego
ok. 200-250 ml mleka kokosowego (płynnego)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka glikozydów stewiolowych (lub erytrolu)

Nadzienie:

serek naturalny wymieszany z miodem
i przyprawą do grzanego wina (Herbaria)
(cynamon, skórka pomarańczy, kwiat hibiskusa, anyż goździki i inne)

Dodatki:

pestki granatu
sos kakaowy z przyprawą do egzotycznych deserów (Herbaria)
serek naturalny

Wszystkie składniki miksuję za pomocą blendera
 ręcznego Braun MQ9 na jednolitą masę, a następnie pozostawiam
 na kwadrans, żeby ciasto trochę zgęstniało. 
Po tym czasie smażę naleśniki na rozgrzanej patelni, 
na niewielkiej ilości masła kakaowego.
Po usmażeniu kładę naleśniki jeden na drugim, aby zmiękły 
(dzięki temu nie będą się rozrywać i łatwiej będzie je złożyć).
Po ostygnięciu posmarować serkiem,
polać sosem kakaowym i posypać pestkami granatu.

Smacznego!

***
Całą gamę przypraw znajdziecie na oficjalnej stronie producenta:
Podobny obraz

Pozostałe przyprawy z serii, których miałam okazję spróbować:


Z produktami tej marki miałam już styczność kilkukrotnie.
Z ich udziałem powstało kilka pysznych przepisów:



zBLOGowani.pl

You Might Also Like

3 komentarze

  1. Szczerze, to pierwszy raz widzę białko migdałowe... trzeba obadać temat :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proteiny można uzyskać ze wszystkich nasion. Mam jeszcze z pestek dyni, konopii, sezamu i słonecznika.

      Usuń
  2. Wegańskie najlepsze <3
    Zapraszam do siebie - www.jedzrosliny.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj