Wegański budyń jaglany na zimno.

20 grudnia


WEGAŃSKI BUDYŃ JAGLANY NA ZIMNO
/1 porcja/

Budyń jaglany:

60 g opłukanej kaszy jaglanej
200 g jogurtu sojowego (u mnie gruszkowy z cynamonem)
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonych goździków
1 łyżka syropu klonowego
łyżka masła z migdałów blanszowanych

Do podania:

plastry dojrzałego mango
mus czekoladowo - truskawkowy

Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Połączyć z pozostałymi składnikami (najlepiej za pomocą widelca).
Całość miksować na gładki krem,
Budyń przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować i podawać.

Smacznego!


Do dekoracji użyłam chipsów jabłkowych 
o obłędnym zapachu karmelków
 od Crispy Naturals, które znajdziecie w sklepach:
Piotr i Paweł, Carrefour, Tesco, Małpka, 
sieciach lokalnych typu
Społem, Auchan, E. Leclerc,
a także na stacjach Orlen, BP, Shell, w aptekach i sieci Super Pharm.
Polecam!






zBLOGowani.pl

You Might Also Like

1 komentarze

  1. Kocham budynie jaglane pod każdą postacią. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj