Orzechowy omlet z mascarpone.

08 grudnia


ORZECHOWY OMLETZ MASCARPONE/przepis własny/

100 g mascarpone
15 g mąki kokosowej
10 g mąki z orzechów włoskich
2 jajka
kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka oliwy z oliwek z Krety Bio Planète
łyżka cukru z kwiatu kokosa

+

świeża śliwka
przyprawy
ricotta zmiksowana z miodem i 
łyżeczką oleju z prażonych orzechów włoskich Bio Planète

Wszystkie składniki oprócz oliwy zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut.
Rozgrzaną patelnię natłuścić, wylać doń masę i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.

Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej.
Podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!



You Might Also Like

2 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj