Migdałowy pudding z chałki z rodzynkami.

17 grudnia





MIGDAŁOWY PUDDING Z CHAŁKI
/1 PORCJA/
[przepis autorski]

 4 kromki maśłanej chałki z rodzynkami
200 g twarogu sernikowego (u mnie 150 g + ok. 50 g mascarpone)
50 ml mleka migdałowego
jajko klasy L
łyżka budyniu migdałowego (Biovegan)
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonej wanilii burbońskiej (Biovegan)
2 łyżki stewii w pudrze
tłuszcz do wysmarowania naczynia

+ cappuccino z sosem czekoladowym (Biovegan)

Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. 
Twaróg zmiksować z jajkiem, solą, mlekiem, wanilią i stewią. 
Na koniec dodać proszek budyniowy i ponownie zmiksować.
W natłuszczonym naczyniu ułożyć kromki
 namoczonej uprzednio w masie serowej chałki. 
Zalać przygotowaną masą sernikową. 
Piec około 15-20 minut. 

Smacznego!


Inne ciekawe ekologiczne produkty marki Biovegan:

- mąka guar
- bulion warzywny
- sos karmelowy
- sos czekoladowy
zakwas żytni
- budyń piernikowy
- krem waniliowy
- sos waniliowy

Większość z nich znajdziecie w sklepach internetowych ze zdrową żywnością.




zBLOGowani.pl

Ten wpis bierze udział w konkursie zorganizowanym przez
Zblogowani.pl oraz markę Olympus.
Dlaczego chciałabym zostać nagrodzona aparatem Olympus E-PL8?
Ponieważ moim największym marzeniem jest tworzenie
pięknych, profesjonalnych zdjęć kulinarnych.

Jednak aby móc je wykonywać, potrzebny jest wysokiej jakości aparat, który potrafi zapisać zdjęcia w formacie RAW, umożliwiającym bardziej szczegółową obróbkę zdjęć w programie graficznym. Co więcej, od dawna z wielkim zachwytem przyglądam się zdjęciom z cudownie rozmytym tłem. Mój obecny sprzęt niestety nie potrafi wyczarować takiego efektu, przez co zdjęcia tracą na atrakcyjności. Aparat Olympus z pewnością pomógłby osiągnąć spektakularne efekty w fotografii i choć trochę przybliżyć jakość moich zdjęć do tych z magazynów kulinarnych!


You Might Also Like

3 komentarze

  1. Bardzo smakowicie to wygląda. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję. Koniecznie daj znać jak smakował :) Pozdrawiam

      Usuń
  2. Szczerze? To musi być przeepyszne! :)
    https://jaglusia.wordpress.com/2016/12/17/ryz-basmati-z-wolowina-cukinia-i-orzechami-nerkowca/

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj