Buraczane brownie ze śliwkami.

19 grudnia



BURCZANO - CZEKOLADOWE BROWNIE

Składniki:

170 g ugotowanych buraków
jajko
łyżka syropu klonowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
100-150 ml mleka migdałowego
szczypta soli
kilka kropli aromatu migdałowego
2 śliwki węgierki

+ do dekoracji:

mascarpone
cukier puder trzcinowy

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).
Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze mleka.
Przelać do natłuszczonego naczynia, 
a na wierzchu ułożyć przekrojone na pół śliwki.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 15 minut.
Pod koniec czasu pieczenia można włączyć dodatkowo termoobieg.
Po upieczeniu ostrożnie wyjąć i podawać póki gorące.

Smacznego!





zBLOGowani.pl

You Might Also Like

0 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj