Wegańska jaglanka na zimno.

08 października


WEGAŃSKA JAGLANKA NA ZIMNO
/przepis własny/

50 g płatków jaglanych
mleko migdałowe (lub inne)
2 łyżki syropu klonowego
kubeczek jogurtu sojowego malinowego
łyżka mielonego siemienia lnianego
mus truskawkowy wymieszany
z łyżeczką bio proszku z moringi (The Essence of Africa)
poziomki i maliny
karmelizowane nerkowce
dżem domowej roboty

Płatki zalać gorącym napojem roślinnym 1 cm ponad ich poziom i wymieszać.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Jogurt zmiksować z syropem klonowym.
Dodać siemię lniane i ponownie zmiksować.
Płatki ostudzić i połączyć z masą jogurtową. 
Dodać maliny i całość wymieszać.
Przełożyć do słoiczka, wierzch udekorować musem, owocami, orzechami i dżemem.
Włożyć na noc do lodówki.
Rano wyjąć, ozdobić bazylią (lub miętą) i podawać.

Smacznego!

ENGLISH VERSION:

VEGAN OVERNIGHT MILLET DESSERT

50 g millet flakes
almond drink
2 tbsp maple syrup
1 cup soy flavoured yogurt
1 tbsp ground flaxseed
strawberry mousse mixed with a tsp of Bio Moringa Powder
(The Essence of Africa)
strawberries and raspberries
caramelized cashews
homemade jam

Pour flakes with hot almond drink 1 cm above their level and mix.
Let stand for 10 minutes.
Mix yogurt with maple syrup.
Add flaxseed and mix again.
Cool the flakes and combine with the yogurt mass.
Add raspberries and mix again.
Transfer to a jar, decorate the top with the mousse, fruits, nuts and jam.
Put in refrigerator overnight.
In the morning take out, decorate with basil (or mint) and serve.

Enjoy!




You Might Also Like

5 komentarze

  1. Pysznie wypełniony słoiczek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaglanka na zimno jest boska :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wspaniałe zdjęcia identyczne jak w prasie szkoda talentu na bloga

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo 😊 gdyby tylko kogoś z prasy interesowały, byłoby świetnie 😊

      Usuń
  4. taki słoiczek słodkości kojarzy mi się z lodami ;-)

    ------------------------------------------------

    http://bit.ly/2eq3TuE

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj