Herbaciany omlet z ricottą.

31 października



HERBACIANY OMLET Z RICOTTY
/przepis własny/

90 g ricotty
40 g mąki graham
15 g mąki kokosowej
50 ml mocnego naparu z ulubionej herbaty*
2 jajka
kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego) 
łyżka syropu daktylowego

Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego
 zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut.
Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, przełożyć ciasto i smażyć
na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.
Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!

* do parzenia herbaty używam czajnika elektrycznego Clarity marki Russell Hobbs,
którego recenzja już niebawem na blogu :)


Więcej ciekawych pomysłów na pierwsze jak i drugie śniadanie znajdziecie na portalu

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

1 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj