Czekoladowy omlet z mascarpone i... masło kokosowe :)

25 września

Czekoladowy omlet z mascarpone podany z nektarem z kwiatu kokosa, twarożkiem i poziomkami

KOKOSOWY OMLET
Z MASCARPONE
/przepis własny/

70 g mascarpone
20 g mąki kokosowej
5 g gorzkiego kakao
2 jajka
kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka masła kokosowego do natłuszczenia patelni
łyżka cukru z kwiatu kokosa

+

nektar z kwiatu kokosa do podania
dowolne owoce
twarożek

Wszystkie składniki oprócz masła kokosowego zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut.
Rozgrzaną patelnię natłuścić masłem, wylać masę i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.

Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej.
Podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!


ENGLISH VERSION

COCONUT MASCARPONE OMELET

70 g mascarpone
20 g coconut flour
5 g cocoa powder
2 eggs
a few drops of vanilla extract (or vanilla sugar)
pinch of salt
1/3 teaspoon baking powder
1 tsp coconut butter for greasing the pan
1 tbsp coconut blossom sugar

+

coconut blossom nectar
fruits
cottage cheese

All the ingredients except coconut butter blend into a smooth paste. Let stand for 15 minutes.
Grease the hot pan with coconut butter, pour mass and cook over low heat for about 5 minutes on each side.

Note: Carefully turn over using a large spatula, preferably silicone one.

Enjoy!


Do przygotowania przepisu użyłam produktów kokosowych marki

Cocofina - The Coconut Experts

You Might Also Like

7 komentarze

  1. Twój omlet wygląda bosko :) idealny na niedzielne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wszystko co kokosowe ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda cudownie! Zapraszam na mój blog kulinarny! :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda genialnie - smak z niego aż emanuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wow, mega :) Wygląda jak ciasto!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj