Proteinowy omlet z dynią i Quest Barem.

10 sierpnia


OMLET NA PUREE Z DYNI
/1 porcja/
/PRZEPIS WŁASNY/

100 g puree z pieczonej dyni hokkaido
30 g mąki kukurydzianej
10 g masła orzechowego w proszku
2 jajka
kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego) 
łyżeczka syropu daktylowego
pół Quest Bar'a Peanut Butter Supreme

Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego i batonika zmiksować na gładką masę. 
Odstawić na 15 minut.
Batonik pokroić na kawałki.
Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem i przelać doń masę.
Na wierzchu ułożyć kawałki Quest Bar'a.
 Smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.

Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej.
Podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!

***
OMELETTE WITH PUMPKIN PUREE
/ 1 serving /
/ MY OWN RECIPE /

100 g puree of baked hokkaido pumpkin 
30 g corn flour
10 g powdered peanut butter
2 eggs
a few drops of vanilla extract (or vanilla sugar)
pinch of salt
1/3 teaspoon baking powder
1 teaspoon coconut oil
1 teaspoon of date syrup
half of Quest Bar Peanut Butter Supreme

All the ingredients (except coconut oil and Quest Bar) mix until smooth.
Let stand for 15 minutes.
Cut the bar into pieces.
Grease the hot pan with oil and pour the batter into it.
Lay pieces of Quest Bar on the top.
  Fry over low heat about 5 minutes on each side.

Note: Carefully turn over using a large spatula, preferably silicone one.
Serve with favorite toppings.

Enjoy!



You Might Also Like

5 komentarze

  1. Ło matko! Poziomki *.* Podziel się proszę! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Dynia i poziomki - co za połączenie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. W środku wygląda super :)

    OdpowiedzUsuń
  4. 100 gram to ile lyzek pieczonego puerre z dyni mniej wiecej ?

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj