Owsiany deser z matcha.

29 sierpnia





LODÓWKOWA OWSIANKA Z HERBATĄ MATCHA
/przepis własny/

60 g płatków owsianych
podgrzane mleko kokosowe (około 150 ml)
150 g ricotty
szczypta soli
łyżeczka herbaty matcha bio
2 łyżki dowolnego syropu (u mnie z kwiatu kokosa)
garść malin
łyżka domowej konfitury malinowej
plastry kokosa

Płatki zalać mlekiem kokosowych do ich poziomu.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Następnie wymieszać z syropem i solą.
Połączyć z ricottą i herbatą matcha, a następnie zmiksować na gładki krem,
Wymieszać z częścią malin.
Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować konfiturą, malinami i plastrami kokosa.

Smacznego!

***
Herbatę matcha przeznaczoną do różnych zastosowań
możecie kupić w sklepie internetowym


Herbata matcha jest jak najbardziej godna polecenia. 
Używam jej już od dłuższego czasu, 
a ta od Moya Matcha jest naprawdę znakomitej jakości!

You Might Also Like

2 komentarze

  1. U ciebie zawsze wygląda wszystko tak pięknie *.*

    OdpowiedzUsuń
  2. Super kompozycja, wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj