Sernik konopny z batatem.

13 lipca





SERNIK KONOPNY Z BATATEM
/1 porcja/

Składniki:

200 g twarogu sernikowego
150 g ugotowanego batata
20 g waniliowego proszku budyniowego
10 g mąki konopnej
duże jajko
szczypta soli
kilka kropel ekstraktu migdałowego
łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formy
2 łyżki Fiber Syrup Gold (Sukrin) lub syropu klonowego


Do podania:

czereśnie
galaretka z czarnej porzeczki
miód konopny 1% CBD

Twaróg i batata zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą.
Dodać proszek budyniowy, mąkę konopną, ekstrakt i syrop klonowy
Ponownie zmiksować.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę serową.
Piec około 25 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
Jeść na ciepło lub po schłodzeniu.

Smacznego!


***
Produkty z legalnych konopii (wyróżnione kursywą)
możecie kupić w sklepie internetowym biokonopia.pl
Biokonopia.pl

You Might Also Like

5 komentarze

  1. Świetny i niecodzienny przepis. Uwielbiam takie ciekawe dania;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, składniki zaskakują ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. A podobno smak konopny jest nie do zabicia :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj