Chrupiące gofry wegańskie z baobabem!

23 lipca



GOFRY WEGAŃSKIE 
/przepis autorski/

25 g mąki pszennej graham
10 g płatków owsianych górskich
25 g mąki kokosowej
45 g sojowego jogurtu waniliowego (może być inny)
40 ml wody gazowanej
szczypta soli
łyżka cukru pudru trzcinowego
kilka kropli aromatu migdałowego
40 ml waniliowego napoju sojowego
łyżka oleju kokosowego

Jogurt zmiksować z mąkami, płatkami, baobabem, solą i cukrem,
dodać olej, aromat, wodę i napój sojowy. 
Ponownie zmiksować.
Smażyć w dobrze rozgrzanej gofrownicy do zarumienienia. 
(U mnie trwało to dwie minuty).
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

ENGLISH VERSION:

CRISPY VEGAN WAFFLES
/OWN RECIPE/

25 g of wheat graham flour
10 g of steel cut oats
25 g of coconut flour
45 g of soy vanilla yogurt
40 ml of carbonated water
pinch of salt
1 tablespoon of icing sugar
a few drops of almond flavoring
40 ml of vanilla soy drink
1 tablespoon of coconut oil

Mix yoghurt with flours, oat flakes, baobab, salt and sugar.
Add the oil, aroma, water and soy drink.
Mix again.
Fry in a well-heated waffle iron until golden brown.
(For me it took two minutes).
Serve with your favorite toppings.

Enjoy!




You Might Also Like

3 komentarze

  1. Świetne :) Czy baobab nadaje jakiegoś smaku lub aromatu tym gofrom, bo jeszcze go nie próbowałam?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Baobab nadaje bardzo orzeźwiającego, cytrusowego posmaku :)

      Usuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj