Puszyste placki z soczewicy i marchewki.

24 czerwca


Placki z soczewicy i marchewki (Quinola Baby) podane z wegańskim sosem czekoladowo-pomarańczowym (Plamil Foods), awokado i czekoladowymi pastylkami z miodem

Placuszki z soczewicy i marchewki
/przepis własny/

opakowanie (190 g) ugotowanej soczewicy i marchewki
3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
łyżka mąki jaglanej
jajko
aromat migdałowy
łyżeczka syropu daktylowego
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka oleju kokosowego

Zawartość opakowania łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera. 
Olej kokosowy roztapiamy na patelni. 
Łyżką kładziemy porcje ciasta. 
Smażymy około 4 minut z każdej strony małym ogniu.
Następnie ostrożnie zdejmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Quinola almond fritters

190 g of Quinola Baby Carrot & Red Lentil
3 tablespoons of whole-wheat flour
1 tablespoon of millet flour
1 egg
almond flavoring
tbsp of date syrup
pinch of salt
pinch of baking soda
teaspoon of coconut oil

Mix Quinola with remaining ingredients using a blender.
Melt the coconut oil on a frying pan.
Using a spoon, lay portions of dough on the pan.
Fry about 4 minutes on each side.
After this time, carefully take off and serve with your favorite toppings.

Enjoy your meal!

You Might Also Like

6 komentarze

  1. A gdzie można kupić taki sos wegański? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest podlinkowany... to sos zrobiony z kremu czekoladowego. Można go dostać w internetowych sklepach ze zdrową żywnością.

      Usuń
  2. Mmm, zapowiada się bardzo smakowicie!

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj