Śmietankowy pudding chlebowy!

01 maja

Śmietankowy pudding chlebowy z suszonymi owocami (Becla.pl) i płatkami migdałów

ŚMIETANKOWY  PUDDING CHLEBOWY
/1 PORCJA/
[przepis autorski]

2 grube kromki dowolnego chleba
150 g śmietany 12% (u mnie 100 g + ok. 50 g ricotty)
50 ml mleka migdałowego
jajko klasy M
sól
kilka kropli aromatu śmietankowego
łyżka cukru pudru trzcinowego
suszone owoce
płatki migdałów
tłuszcz do wysmarowania naczynia

Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. 
Śmietanę zmiksować z jajkiem, solą, mlekiem migdałowym. aromatem i cukrem. 
W natłuszczonym naczyniu ułożyć namoczony uprzednio w masie śmietanowej chleb.
Zalać przygotowaną masą. Udekorować owocami i płatkami migdałów. 
Piec około 25 minut. 
Po tym czasie wyjąć i podawać po ostudzeniu.

Smacznego!

You Might Also Like

2 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj