Sernikowe babeczki z ryżem... pieczone w nietypowy sposób :)

16 maja

Sernikowe babeczki ryżowe pieczone w beztłuszczowej frytkownicy 
Purifry Multi Health Fryer marki Russell Hobbs 
podane z jeżynami i musem truskawkowo-brzoskwiniowym

SERNIKOWE CIASTKA RYŻOWE
/przepis własny/

200 g twarogu sernikowego
łyżka syropu klonowego
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
180 g ugotowanego ryżu arborio (50 g przed ugotowaniem)
łyżeczka mąki kokosowej

Twaróg zmiksować z syropem, solą i jajkiem.
Następnie dodać mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Wymieszać.
Frytkownicę nagrzać do 180 stopni.
Masę serową połączyć ryżem i przelać do natłuszczonych foremek.
Piec w rozgrzanym urządzeniu około 20-25 minut lub do zarumienienia.
Po tym czasie wyjąć, ostudzić i zajadać.

Smacznego!

You Might Also Like

3 komentarze

  1. Ciekawy pomysł, gdybym miała frytkownicę to pewnie spróbowałabym takiego eksperymentu ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dla mnie wszystko co ma związek z sernikiem zawsze jest naj naj naj! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak można inaczej upiec babeczki?

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj