Kawowe ciasto z dynią i jabłkiem.

26 maja



DYNIOWE CIASTO Z KOMOSY RYŻOWEJ
/przepis własny/

100 g ugotowanej komosy ryżowej
100 g gęstego puree z dyni
40 g mąki z komosy ryżowej
szczypta soli
jajko
1/3 łyżeczki sody
2 łyżki syropu z agawy
średniej wielkości jabłko pokrojone w kostkę
masło kakaowe do natłuszczenia naczynka
krem czekoladowy do podania

Wszystkie składniki oprócz jabłka zmiksować za pomocą 
robota kuchennego na gładką masę, która powinna być puszysta i gęsta.
Następnie dodać jabłko i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. 
Ciasto przelać do natłuszczonego naczynia, udekorować i piec około 20 minut. 
Podawać po ostudzeniu z kremem czekoladowym.

Smacznego!


* Kawę ziarnistą Cafe Natura możecie dostać w sklepie internetowym


Kavos draugas logo

You Might Also Like

5 komentarze

  1. Ciekawe zestawienie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedyś skrzywiałam się na myśl o dyni , teraz mogłabym dodawać ją do każdego wypieku. Kawowej wersji jeszcze nigdy nie jadłam, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Połączenie kawy i dyni? Trafiłaś w mój gust na sto procent! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. O kurczę to musi być przepyszne. A sam przepis bardzo oryginalny :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, ciasto jest bardzo smaczne, a do tego proste :)

      Usuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj