Nektarynki w cieście francuskim.

18 marca


NEKTARYNKI PO FRANCUSKU
/przepis własny/

dwie nektarynki
płaska łyżka oleju kokosowego
łyżka syropu klonowego
gotowe ciasto francuskie

Z ciasta francuskiego wyciąć cztery koła za pomocą szklanki.
Z nektarynek wyjąć pestki, a następnie ich połówki 
lekko skarmelizować w oleju kokosowym i syropie klonowym.
Następnie złożyć dwie połówki ponownie i przyłożyć 
do jednej z nich kawałek ciasta francuskiego.
Drugą przykryć płatem ciasta i dokładnie, ale delikatnie oblepić ciastem cały owoc.
Tak samo postąpić z druga nektarynką.
Piec około 20 minut w 180 stopniach z włączonym termoobiegiem.
Gdy się przyrumienią, wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!


Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym: 


Superfood w Twojej kuchni


You Might Also Like

4 komentarze

  1. Proste ale na bank bardzo smaczne. Jak zwykle pięknie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niesamowity pomysł! Sama uwielbiam owoce i zawsze szukam dla nich inspiracji, Twój pomysł jest naprawdę ekstra. :-)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj