Poczwórnie sezamowy sernik!

23 lutego




***
POCZWÓRNIE SEZAMOWY SERNIK
/przepis własny/
/1 porcja/

Ciasto:

350 g twarogu sernikowego
40 g mąki sezamowej
duże jajko
płaska łyżka pasty sezamowej pomarańczowej
płaska łyżka pasty sezamowej naturalnej
dwie łyżki cukru z kwiatu kokosa
szczypta soli
łyżeczka masła do natłuszczenia foremek

Do podania:

 tahini kakaowa i truskawki

Przygotowanie:

Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą.
Dodać mąkę sezamową i cukier. Ponownie zmiksować.
Rozdzielić masę na dwie części.
Do jednej dodać łyżkę tahini pomarańczowej, do drugiej - naturalnej.
Do natłuszczonego naczynia przełożyć jedną masę, następnie drugą.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu, podane z pastą sezamową kakaową i owocami.

Smacznego!


***
Zestaw past sezamowych w różnych smakach możecie nabyć w sklepie internetowym

Znalezione obrazy dla zapytania kuchnie swiata

You Might Also Like

3 komentarze

  1. Poczwórnie?! Już sam sezamowy to niebo, więc nie wiem jak określić taki... :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda obłędnie i przepięknie!

    zapraszam również do siebie ;-) make-life-green.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeny, jeny! Ale pychota. Chętnie bym dzibnęła takie serduszko :D

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj