Pieczona sernikowa owsianka z melonem.

26 lutego


PIECZONA SERNIKOWA OWSIANKA Z MELONEM I BAOBABEM
/przepis własny/

150 g kremowego serka
jajko
łyżka syropu z kwiatu kokosa (lub cukru)
szczypta soli
ok. 150 ml lekko podgrzanego soku z baobabu 
(u mnie firmy Matahi)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
masło do natłuszczenia kokilki
kawałek pokrojonego melona
4 łyżki płatków owsianych (u mnie bezglutenowe)
kopiasta łyżeczka masła migdałowego

Serek zmiksować z jajkiem, syropem, solą i proszkiem do pieczenia.
Płatki owsiane zalać sokiem z baobabu i odstawić do napęcznienia. 
Następnie połączyć z masą sernikową.
Dodać melona, masło i wymieszać.
Do natłuszczonej kokilki przelać masę i piec około 35 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.

Smacznego!


BAKED CHEESECAKE OATMEAL
/ own recipe/ 

150 g of creamy quark
1 egg
1 spoon of coconut blossom syrup
150 ml of Matahi Baobab Energy Juice
pinch of salt
1/3 teaspoon of baking powder
ghee butter
a piece of melon
4 tablespoons of oat flakes (in my gluten-free)
teaspoon of almond butter

Mix the creamy quark with egg, syrup, salt and baking powder. 
Instant oat flakes pour with lightly heated baobab juice and set aside until absorb all the juice.
After that combine with cheesecake mass.
Add melon, almond butter and mix again.
Pour the mixture into a greased with ghee butter dish and bake for about 35 minutes at 180 degrees.
After this time remove, decorate with jam and seeds and serve.

Enjoy your meal!





You Might Also Like

7 komentarze

  1. Ach nie ma to jak owsianka i to do tego pieczona! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sok z baobabu brzmi ciekawie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. melon *____* To jedne z moich ulubionych owoców! To musiało smakować mega :D Jeszcze pieczona? Kurde... kusisz na pokuszenie ^^

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł na inna wersje owsianki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jego konsystencja wymiata ♥

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj