Kokosowe knedle na mleku.

11 marca


Z mąki kokosowej i bananowej, czyli moje ulubione knedle
- delikatne jak chmurka, zdrowe i nieprzesłodzone!

PRZEPIS =>





KNEDLE Z MĄKI KOKOSOWEJ
/przepis własny/

25 g mąki kokosowej
duże jajko
350 ml mleka
kilka kropel ekstraktu z wanilii
łyżka syropu klonowego

Mąkę połączyć ze skrobią i jajkiem.
Następnie dodać ekstrakt i syrop klonowy.
Mleko zagotować z odrobiną ekstraktu z wanilii.
Zwilżonymi dłońmi formować kulki i wrzucać je do gotującego mleka.
Gotować około 5 minut na małym ogniu.

Smacznego!

You Might Also Like

4 komentarze

  1. Ostatnio knedle z grzybowym sosem jadłam w Czechach, a kiedy to było. :< Narobiłaś apetytu, cudo!

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowne! Składniki świetne i do tego super pomysł z gotowaniem na mleku, knedli jeszcze tak nie przyrządzałam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Genialny przepisy, można go śmiało polecić znajomym, a czas przygotowania i smak to niebo. Ogólnie jestem też miłośnikiem mięsa więc nie omieszkam polecić stronki z przepisami na smaczną baraninkę :3 wypas owiec

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj