Deser owsiany z ricotty.

23 stycznia

Malinowa ricottowa owsianka z musem z persymony, malinami,
 płatkami migdałów i bezglutenowymi goframi z wanilią

RICOTTOWA OWSIANKA OVERNIGHT
/przepis własny/
/1 porcja/

60 g ekologicznych płatków owsianych
gorące mleko kokosowe bio (około 150 ml)
150 g ricotty
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonych goździków
2 płaskie łyżki miodu
garść malin

Płatki zalać gorącym mlekiem do ich poziomu.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Następnie wymieszać z miodem, goździkami i solą.
Połączyć z ricottą i zmiksować na gładki krem,
Wymieszać z częścią malin.
Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować musem z persymony, malinami i płatkami migdałów.


Smacznego!



Mobilna Owsianka Śniadaniowa

You Might Also Like

5 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj