Proteinowy ciasteczkowy krem ryżowy.

06 grudnia


Wysokobiałkowy, rozgrzewający krem ryżowy praktycznie bez dodatku cukru 
to idealny pomysł na chłodny, mikołajkowy poranek :)






***
PROTEINOWY CIASTECZKOWY KREM RYŻOWY
/przepis własny/

Krem:

70 g płatków ryżowych
15 g białka ryżowego
2 pokruszone ciastka z migdałami bez dodatku cukru Belkorn
400  ml mleka (u mnie sojowe)
szczypta soli
kilka kropli aromatu waniliowego
kilka kropelek ze stewią Organic 3S

Do podania:

proteinowy miks prażonych ziaren z owocami bio Snack Mix
batonik musli ze stewią i pomarańczą Sweet Switch
bio ciastko z jabłkiem bez cukru
2 łyżeczki dżemu truskawkowego ze stewią Sweet Switch
kostka belgijskiej mlecznej czekolady z bananami bio Green Dream

Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki ryżowe.
Dodać szczyptę soli i aromat.
Gdy zacznie się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 4 minut na małym ogniu.
Po tym czasie dodać białko ryżowe, stewię, pokruszone ciastka i zamieszać.
Gotować jeszcze około 3 minut, a po tym czasie przelać do miseczki.
Udekorować i podawać z dodatkami.

Smacznego!

Wszystkie składniki wyróżnione pogrubioną czcionką dostaniecie w sklepie internetowym


You Might Also Like

2 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj