Morelowy pudding ryżowy!

19 grudnia


Morelowy ryż na mleku
Morelowy pudding ryżowy ze smażonym na maśle kakaowym mini bananem, 
jagodami w syropie klonowym, surowymi pistacjami i malinami

MORELOWY RYŻ NA MLEKU KOKOSOWYM
/przepis własny/

Składniki:

5 łyżek ryżu arborio (dobrze sprawdzi się też jaśminowy)
250 ml mleka
100 ml mleka kokosowego bio
łyżka kremu kokosowego
 kopiasta łyżeczka mąki kokosowej bio
szczypta soli
2 łyżki syropu klonowego
3 namoczone w mleku morele niesiarkowane

mini banan
kopiasta łyżeczka masła kakaowego bio

Przygotowanie:

Mleko zagotować w rondelku.
Wsypać ryż wraz z solą i dobrze rozprowadzić.
Gotować do czasu, aż wchłonie cały płyn.
Następnie dodać pokrojone morele, krem kokosowy i syrop.
Na koniec zagęścić mąką kokosową.
Na patelni rozpuścić masło kakaowe.
Banana przekroić na pół i smażyć na małym ogniu, uważając by się nie przypalił.
Ryż przełożyć do miseczki, udekorować smażonym bananem i innymi, dowolnymi dodatkami.

Smacznego!

Produkty wyróżnione pogrubioną czcionką znajdziesz w sklepie internetowym


Zielony Smak

You Might Also Like

4 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj