Malinowe serniczki z owocami!

17 grudnia



Malinowe serniczki z suszonymi wiśniami i żurawiną
podane z pestkami granatu i sosem czekoladowym




MALINOWE SERNICZKI Z BAKALIAMI
/przepis własny/

350 g twarogu sernikowego
30 g malinowego budyniu w proszku (bez cukru)
duże jajko
łyżka masła kakaowego (można zastąpić zwykłym)
15 g soczystych wiśni Bakalland
15 g żurawiny z sokiem z granatu Bakalland
szczypta soli
kilka kropel ekstraktu waniliowego
łyżeczka masła do natłuszczenia formy
łyżka syropu klonowego lub cukru


Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem, masłem kakaowym i solą.
Dodać proszek budyniowy, ekstrakt i syrop klonowy. Ponownie zmiksować.
Na koniec dodać suszone owoce i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Masę serową przelać do natłuszczonych foremek.
Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
W trakcie pieczenia na bieżąco kontrolować stopień wypieczenia, aby serniczki się nie przypaliły.
Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu.

Smacznego!

You Might Also Like

5 komentarze

  1. Jak są malinki to ja jestem podwójnie zachwycona! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychotka! Wyglądają rewelacyjnie! Koniecznie muszę je zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piątka za serniczki ;)
    Są świetne, na pewno by mi zasmakowały ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie serniczki! zakochałam się!
    Btw, muszę kupić te wiśnie i granat!

    OdpowiedzUsuń
  5. Są piękne! A jakie wyrośnięte :)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj