Makaron z serem. Klasycznie? Ależ skąd! Czyli KitKat z Japonii i dżem z guawy.

31 grudnia




MAKARON ZAPIEKANY Z TWAROGIEM
/przepis własny/

50 g makaronu żytniego razowego
szczypta soli
200 g twarogu sernikowego
łyżeczka pasty waniliowej
jajko
25 g budyniu waniliowego (proszku)
olej kokosowy do natłuszczenia naczynka

+ pestki granatu
+ pestki dyni 

Makaron wraz ze szczyptą soli zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut pod przykryciem.
 Jeżeli nie wchłonął całej wody - odsączyć.
Twaróg zmiksować z jajkiem, pastą waniliową, dżemem i budyniem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni.
Masę twarogową wymieszać z makaronem, a następnie przelać do natłuszczonego naczynia.
Zapiekać około 20 minut lub do zarumienienia.

Smacznego!

***
Dżem z guawy i zestaw batoników KitKat dostaniecie w

Kuchnie Świata

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Wcale nie klasycznie, widzę że wyszło fenomenalnie, wow! :-)

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj