Mąka bananowa w owsiance.

29 grudnia




Owsianka na mleku migdałowym z waniliowym "smoothie mixem" podana z awokado, 
budyniem czekoladowym i prażonymi płatkami kokosa


Do przygotowania owsianki użyłam miksu australijskiej marki Natural Evolution, która: 

- jest bezglutenowa
- nie zawiera glutenu, nabiału, zbóż
- zawiera skrobię oporną
- ma niski indeks glikemiczny
- nie zawiera zagęstników, gumy guar ani konserwantów
- jest w 100% roślinna
- nie zawiera soi, jajek
- jest wegańska
- odpowiednia dla osób na diecie paleo

Natural Evolution Ultimate Smoothie Mix jest mieszanką skrobi opornej, błonnika, protein, wanilii i cynamonu. Świetnie wpływa na trawienie, układ odpornościowy i detoksykację organizmu. Można jej używać zarówno do owsianek jak i koktajli, placków czy wypieków. Jak dla mnie - wielkiej fanki cynamonu i wanilii - jest to produkt idealny. Nie dość, że pyszny to jeszcze zdrowy! Miks jest dostępny w sklepie internetowym producenta:

logo

Koszt przesyłki to 21.70 $,
ale chyba większość wielbicieli zdrowotnych nowinek rynkowych nie przejdzie koło tego miksu obojętnie? :)

***
BANANOWA OWSIANKA PROTEINOWA
/przepis własny/

70 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne)
450 ml mleka migdałowego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie)
szczypta soli
1,5 łyżki Ultimate Smoothie Mix
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa

Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki.
Dodać szczyptę soli i syrop.
Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 4 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.
Po tym czasie dodać Ultimate Smoothie Mix i zamieszać.
Gotować jeszcze około minuty, po tym czasie
lekko ostudzić i przelać do miseczki.

Smacznego!

You Might Also Like

4 komentarze

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj