Herbaciane pancakes z ciecierzycy + Pocky!

07 grudnia


Herbaciane placuszki z ciecierzycy podane z malinami, serkiem wiejskim
i paluszkami w czekoladzie z zieloną herbatą Matcha

Przepis...




HERBACIANE PANCAKES Z CIECIERZYCY
/przepis własny/
/1 porcja/

150 g ugotowanej ciecierzycy
50 g mąki (u mnie z ekologiczna z pszenicy płaskurki, 
ale może być zwykła pszenna tortowa)
10 g mąki z ciecierzycy (można zastąpić dowolną mąką)
2 łyżki masła orzechowego
szczypta soli
pół banana
jajko
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

+ maliny (dostałam w promocji z 8 zł na 1 zł! :))

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, 
która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. 
Patelnię rozgrzać i dokładnie natłuścić, a następni umieścić na niej foremki.
Gotowe ciasto przełożyć natłuszczonych foremek.
Smażyć około 3 minut, następnie przewrócić foremki na drugą stronę i smażyć jeszcze około 1-2 minut.
Ostrożnie wyjąć i podawać od razu z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Paluszki Pocky i herbatę Sencha wypatrzyłam w sklepie internetowym 

Kuchnie Świata


You Might Also Like

4 komentarze

  1. Jakie puszyste, są idealne w każdym calu! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. ten kształt jest wprost uroczy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wow, cudo z herbatą! muszę spróbować upichcić coś z jej dodatkiem :-)

    zapraszam również do mnie zjadlamniebo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj