Placuszki owsiane z żurawiną!

04 listopada


 Placuszki (potrójnie) owsiane z sosem żurawinowym, 
jogurtem sojowym i płatkami kokosa; kawa


PLACKI OWSIANE
/przepis własny/

Ciasto:

40 g mąki owsianej
10 g lnu mielonego bio Diet Food
1/3 łyżeczki wanilii burbońskiej
30 g bezglutenowych płatków owsianych Bauckhof
gorące mleko owsiane
jajko
łyżka oliwy z oliwek Riviere d'Or
łyżka stewi w pudrze Zielony Listek
szczypta proszku do pieczenia
szczypta soli

Do podania:

bio jogurt sojowy z mango Sojade
bio kawa ziarnista espresso Pizca Abijata

Przygotowanie:

Płatki i len zalewam mlekiem owsianym do ich poziomu,
mieszam i odstawiam do napęcznienia pod przykryciem.
Następnie dodaję mąkę, oliwę, stewię, wanilię, jajko, 
proszek do pieczenia oraz sól i mieszam ze sobą wszystkie składniki. 
Smażę na dobrze natłuszczonej, nagrzanej patelni z obu stron po koło 4 minuty (na małym ogniu).
Po tym czasie serwuję z dodatkami póki gorące.

Smacznego!

***
Wszystkie produkty wyróżnione wytłuszczoną czcionką dostaniecie w sklepie internetowym

Zdrowa Żywność 24

You Might Also Like

7 komentarze

  1. Zdrowe śniadanie to jest to:)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm zjadłabym takie śniadanko ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne, puszyste małe cudeńka z bardzo ciekawymi dodatkami, super! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystkie produkty bio ! ;D Super asortyment :D

    Pyszne placuszki, świetnie urosły ;d

    OdpowiedzUsuń

JemyZdrowo.pl
mytaste.pl

Subskrybuj